OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

Tekm 10

22.5.2018

Orkester Ave se je v soboto, 19.5.2018 več kot zadovoljen vrnil z državnega in mednarodnega tekmovanja, ki sta potekala na Jesenicah. Domov so se glasbeniki vrnili veseli in ponosni, saj so na 38. tekmovanju slovenskih godb v tretji težavnostni stopnji prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo in s tem 1. mesto v skupini z doseženimi 98,89 točkami. Orkester Ave je postal tudi absolutni zmagovalec 6. mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju Slovenija 2018, saj so za svoj nastop prejeli kar 98, 47 točk in zlato plaketo s posebno pohvalo.

16.4.2018

Salamarji

14. aprila je v Gostilni pri Slavcu v Gorenjem Maharovcu potekala že 12. Salamijada doline šentjernejske. Ocenjevalna komisija v sestavi Franc Luzar (predsednik ocenjevalne komisije), Janez Kovač, Drago Košak, Milan Vrščaj, Andrej Košak in Rok Kotar je ocenila 59 vzorcev domačih salam in 13 vzorcev špehovk. Komisija je vzorce ocenila 12. aprila. Ocenjevanje je potekalo tekoče, brez zapletov in v odlični organizaciji salamarske sekcije Turističnega društva Zvon Gradišče. Vse domače salame so bile izredno lepe in okusne. Posebej so se izkazale vinogradniške salame, ki so prejele visoke ocene za izredne okuse. Komisija je povedala, da se je na splošno kakovost salam v zadnjih desetih letih bistveno izboljšala.

Preberi več

9.3.2018

Težko pričakovana razglasitev Svetovnega dne čebel in prvo praznovanje, ki ga bomo obeležili in praznovali letos  20. maja, nas navdaja z  velikim veseljem.  Svetovni dan čebel pa nas poleg velike prepoznavnosti opominja in nalaga odgovornost do čebel in ostalih opraševalcev, ki so zelo občutljivi na spremembe v okolju in jih zato upravičeno imenujemo indikator čistega okolja. Zavedati se moramo, da smo ravno ljudje tisti, ki s svojim obstojem in delovanjem lahko poskrbimo, da bodo čebele in ostali opraševalci še naprej opravljali svoje osnovno poslanstvo, to pa je opraševanje rastlin. Predvsem je naša naloga, da prav vsak posameznik po svojih močeh prispeva k ohranjanju okolja in s tem tudi našim zanamcem zagotovi pogoje za  življenje. Ne smemo dopustiti, da nas naš notranji pohlep žene v nepremišljena dejanja, ki dolgoročno ogrožajo živalske vrste kamor sodijo tudi čebele. Verjetno se niti ne zavedamo, da s takšnimi dejanji ogrožamo tudi sebe. Postavlja pa vprašanje kako lahko vsak od nas prispeva in k ohranjanju okolja. Nekateri boste znali zelo hitro odgovoriti, da pa en sam tako ali tako ne more ničesar spremeniti. Ste že slišali za tisti znameniti rek, ki ga je nekoč izrekel Dalai Lama: »Če mislite, da ste premajhni, da bi lahko kaj spremenili, poskusite zaspati s komarjem v sobi«. Zato je pomemben prav vsak posameznik, prav vsak šteje. Več nas bo, večji bodo premiki. Za vse, ki verjamete, da je svet lahko lepši,  smo pripravili nekaj predlogov, ki so primerni tako za posameznike, kot tudi za večje skupnosti.

Preberi več

gasilski tabor1

Tabor mladih gasilcev je ena od tradicionalnih oblik izobraževanja in usposabljanja mladih gasilcev združena s številnimi prijetnimi trenutki, ki jih prinaša počitniški čas. Tako je 82 mladih gasilcev iz GZ Šentjernej v času od 22. do 25. avgusta prebivala v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, kjer je bil, v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo in GZ Šentjernej, ponovno organiziran tabor mladih gasilcev.

Preberi več

Jernejevonovi

KCPT LOGO

 

Projekti14do18

images/piso

 

galerije mapalink
 
11_2017 Vestnik

Statistika obiskov

5550592
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
1939
1894
3833
5531700
49007
63137
5550592
Moj IP: 54.145.83.79
Osveženo: 21:43:52