OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

IMG 1288

Društvo upokojencev Šentjernej je v torek, 22. avgusta 2017, v okviru občinskega praznika Občine Šentjernej, organiziralo pohod z naslovom Spoznajmo Dolenjsko. Zbirno mesto je bilo v Novem Lurdu pri Šentjerneju. Letošnja udeležba je bila rekorda, saj se je zbralo 225 pohodnikov, od tega 26 domačinov. Pohodnike sta prišla pozdravit predsednik Društva upokojencev Šentjernej Marjan Bratkovič in župan Občine Šentjernej Radko Luzar.

Povzpeli so se na Štrajbus, kjer so ob krajšem postanku uživali ob prelepem razgledu na Šentjernejsko dolino in na Posavsko hribovje, malo naprej pa še na Kostanjevico, Krško polje in Bohor. Potem so »prečkali« občinsko mejo in na Vodenicah pri kapelici zavili proti Hrvaški gori in se po gozdu spustili na cesto, ki pelje v Ledečo vas. Na kratko so se ustavili pri spomeniku pred Ledečo vasjo. Daljši postanek so imeli na kmetiji Blatnik pri predsednici Društva kmetic Šentjernej. Tu so pohodnike postregli z dobrotami, ki sm jih napekle članice pohodne sekcije HOJA, pijačo pa so prispevali donatorji. Za veselo razpoloženje je še posebej prispeval Slavko Frančič s harmoniko.
Pohodniki so se vračali čez Brezje, mimo Dolenje Stare vasi, kjer so si ob razlagi gospoda dekana Antona Trpina ogledali še notranjost cerkve. Pot so nadaljevali mimo Imenja in se vrnili v Novi Lurd do cerkvice. Pot je bila dolga 9 km, hoje je bilo skoraj 3 ure. Bilo je rekordno število zelo zadovoljnih pohodnikov, na kar so v Društvu upokojencev Šentjernej nadvse ponosni. Društvo se skupaj z občino najlepše zahvaljuje Mihaeli Blatnik in njenemu možu Sandiju, ki sta prijazno sprejela vse pohodnike na svoji domačiji. 

 

IMG 1264