OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

Obveščamo vas, da je kontaktna številka Občinske volilne komisije v času lokalnih volitev 2014: 031 892 414.

Občinska volilna komisija Občine Šentjernej

Občane in občanke Občine Šentjernej obveščamo, da bo v okviru lokalnih volitev 2014 predčasno glasovanje potekalo:

v sredo, 1.10.2014, na volišču 017 – avla Kulturnega centra Primoža Trubarja Šentjernej, Trubarjeva cesta 13, Šentjernej, od 7. do 19. ure.

Občinska volilna komisija Občine Šentjernej

 

 

 

 

 

Občinska volilna komisija Občine Šentjernej je izdala sklepa o določitvi števila podpisov volivcev za vložitev liste kandidatov za občinski svet in župana Občine Šentjernej, kadar kandidaturo vlaga skupina volivcev.

Kadar določa listo kandidatov za občinski svet Občine Šentjernej skupina volivcev, je potrebno kandidaturi priložiti najmanj 35 podpisov volivcev, overjenih pri pristojnem organu.

Kadar določa kandidata za župana skupina volivcev, je potrebno kandidaturi priložiti najmanj 71 podpisa volivcev, overjenih pri pristojnem organu.

Kandidate za člane občinskega sveta – predstavnike romske skupnosti, skladno z drugim odstavkom 49. člena Zakona o lokalnih volitvah, določijo volivci – pripadniki romske skupnosti v občini, s podpisi najmanj 15 volivcev ali organ društvene organizacije Romov v občini.

pdfsklep_-_število_podpisov_volivcev.pdf

Državna volilna komisija je na 33. seji dne 8. julija 2014 sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za redne volitve članov občinskih svetov in županov, ki bodo v nedeljo, 5. oktobra 2014.

Rokovnik si lahko ogledate v priloženem dokumentu Rokovnik volilnih opravil 2014

V občinah, kjer župan ne bo izvoljen v prvem krogu, bo drugi krog volitev za župana predvidoma v nedeljo, 19. oktobra 2014.

Državna volilna komisija opozarja tudi na roke iz Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK). Roki po tem zakonu so navedeni v priloženem dokumentu Roki po ZVRK.

pdflv2014-rokovnik-volilnih-opravil.pdf

pdfrokovnik2014-po-zvrk.pdf

 

images/piso

 

galerije mapalink
 
11_2017 Vestnik