OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

19.10.2018

ustvarjalne delavnice

Prvi dan, v PONEDELJEK, od 10. do 12. ure bodo otroci ustvarjali MREŽE in PAJKE iz žice in vrvice.  Z njimi bo mentorica Ksenija Pejanovič. S pridihom čarovniške noči bodo nastajali izpod spretnih otroških rok pajki iz žice, ročne spretnosti bodo otroci preskusili tudi z napenjanjem vrvic za pajkova domovanja, barvne mreže. Svoj unikatni izdelek bodo odnesli domov.

Drugi dan, v TOREK, od 10. do 12. ure bodo otroci ustvarjali z mentoricama Ireno Zupančič na ustvarjalnici BOBNANJA in OBČUTENJA VONJEV in Nino Kolar na ustvarjalnici IZDELOVANJA čarovnic S FILCEM. Otroci bodo ob dišečem vonju eteričnih olj izkusili bonanje, vsak s svojim pravim šamanskim bobnom. Z umirjenimi in nato vse hitrejšimi ritmi jih bo mentorica Irena Zupančič popeljala v prav posebna občutja, zaznavanja sebe in povezanosti s skupino. Otroci bodo ob tem spoznavali ritem in zvok, ki relitalizira, sprosti čustva, misli, aktivira življenjsko energijo.  V ustvarjalni svet čarovnic bo v drugem delu torkove ustvarjalince otroke popeljala mentorica Nina Kolar. Naučila jih bo izdelati unikatno čarovnico iz filca, trakov in odpadnih materialov. Prostora za ustvarjalnost otrok bo dovolj, saj bo na voljo več vrst materiala. Svoj unikatni izdelek bodo odnesli domov.

Jesen na plac 2018

Na dogodku se bo fotografiralo za namen objave v Šentjernejskem glasilu, na  spletni strani Občine Šentjernej in v medijih.

                     

Seminar za turistične ponudnike: Airbnb – legalizacija in poslovanje

Kdaj in kje

Kdaj: 20. 2. 2018 ob 16. uri

Kje: Podjetniški inkubator Podbreznik

Vsebina delavnice

Legalizacija Airbnb

Kdo je lahko sobodajalec? Kako in kje urejamo sobodajalsko dejavnost? Dovoljenja, ki jih je potrebno pridobiti pred opravljanjem dejavnosti Ureditev nastanitve v skaldu s Pravilnikom o kategorizaciji nastanitvenih obratov Vpis v register nastanitvenih obratov Vodenje evidence gostov Dnevno poročanje na eTurizem Turistična taksa (kdaj, koliko in komu jo odvesti) Davčna obveznost pri poslovanju s tujino Plačilo prispevkov za socialno varnost Izdajanje računov Davčna obveznost sobodajalca

Preberi več

            
       
Vabljeni na Seminar: Osebno o osebnih  financah, ki bo potekal v četrtek, 25. 1. 2018, ob 15.00    v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik.
Namen seminarja  je izboljšati  znanje posameznikov o osebnih financah in  predstaviti kako     prepoznati dobre produkte ter se hkrati izogniti pastem slabih naložb.    
   

         
    Prijava in podrobnosti    

V okviru EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2017 je Policijska postaja Šentjernej v četrtek, 21. septembra, odprla svoja vrata obiskovalcem. Malčki iz vrtca in učenci šole so si ogledali prostore policijske postaje, spoznali delo policistov, ki skrbijo za varnost v našem okolju. Prav tako so si ogledali njihovo opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu, službena vozila policije ter spoznali tudi psa policista. Policisti so z veseljem svetovali in odgovarjali na zastavljena vprašanja. AMZS je postavila zaletavčka, kjer so se lahko obiskovalci prepričali, zakaj se izplača biti pripet z varnostnim pasom ne glede na položaj sedenja v avtu. Prav tako so lahko preizkusili Pijana očala, ki simulirajo opitost. Obiskovalci so lahko z njimi preizkusili kako so sposobni hoditi, če pregloboko pogledajo v kozarec.

20170921 094153

S proaktivnostjo do zaposlitve!

Letošnji program festivala vam ponuja informacije s področja dela, zaposlitve, izobraževanja in koristna znanja za izboljšanje zaposlitvenih možnosti ter kompetenc za aktivnejše življenje v prihodnosti.  

Dogodki festivala se bodo odvijali na štirih lokacijah v regiji, v Novem mestu, Črnomlju, Trebnjem in Kočevju. Aktivirajte se in se udeležite dogodkov festivala v vašem kraju. 

Program dogodkov je objavljen na spletni strani RIC- a (http://www.ric-nm.si/si/projekti/regijski/regijski-festival-zate/)

Preberi več

Jernejevonovi

KCPT LOGO

 

Projekti14do18

images/piso

 

galerije mapalink
 
11_2017 Vestnik

Statistika obiskov

5550675
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
2022
1894
3916
5531700
49090
63137
5550675
Moj IP: 54.145.83.79
Osveženo: 21:47:29